Page 1 of 1

MIDI export

Posted: Mon Jul 03, 2017 1:54 am
by Spooky Bloo Bloo
I would really like to see a MIDI export, it would help people like me who wanna see others remix my stuff. Pr if you lose a project file, but you have the MIDI, so you use that instead.

Re: MIDI export

Posted: Tue Jul 04, 2017 8:01 pm
by zonkmachine
Hi!

MIDI export is a work in progress and hopefully it will be all done and delivered in lmms-1.2.0 .

Meanwhile a user has done an LMMS project to MIDI converter presented in this topic:
viewtopic.php?f=4&t=6053&p=23191

Re: MIDI export

Posted: Tue Nov 13, 2018 10:54 pm
by tc_001
Hi all - just joined the forum, this is my first post... So just decided to use 1.2RC7 - it's great!!!!!!!!!!

I want to be able to create simple drum midi files. But I think the LMMS midi export is not storing patch/instrument info correctly when exporting, because when I import an exported midi file, the drums just play as bank-0, patch-0 (piano).

However, when I import a downloaded midi file, LMMS correctly assigns instruments, so I'm guessing the midi export is the problem...

Let me know how I can help.

thanks! tom

Re: MIDI export

Posted: Wed Nov 14, 2018 11:12 am
by beauroge
Hi, tc_001 and All people
I had already exposed this problem some time ago and in addition when we have several different instruments and that we export in MIDI, they are all on the same channel (1) midifile it's unusable in this way.

Re: MIDI export

Posted: Wed Nov 14, 2018 2:13 pm
by musikbear
tc_001 wrote:
Tue Nov 13, 2018 10:54 pm
Hi all - just joined the forum, this is my first post...
Hi, Welcome to the Forum tc_001!
Here are all important links:
http://lmms.io/forum/viewtopic.php?f=1&t=4740
-A few rules and useful forum instructions
use 1.2RC7
LMMS midi export is not storing patch/instrument info correctly when exporting,
Ohh... that is bad...
I will do tests. Do you have a general-midi-patch, as default midi-instrument?
Let me know how I can help.
We always welcome every type of help, especially if you are a C++ coder!
If so, let me know, then i can give you the 'full-pack'

Re: MIDI export

Posted: Mon May 13, 2019 1:56 pm
by donaldspangler2019
In reply to essay typer:
beauroge wrote:
Wed Nov 14, 2018 11:12 am
Hi, tc_001 and All people
I had already exposed this problem some time ago and in addition when we have several different instruments and that we export in MIDI, they are all on the same channel (1) midifile it's unusable in this way.
Hi! Have you achieved to manage the issue?

Re: MIDI export

Posted: Mon May 13, 2019 4:16 pm
by beauroge
donaldspangler2019 wrote:
Mon May 13, 2019 1:56 pm
In reply to essay typer:
beauroge wrote:
Wed Nov 14, 2018 11:12 am
Hi, tc_001 and All people
I had already exposed this problem some time ago and in addition when we have several different instruments and that we export in MIDI, they are all on the same channel (1) midifile it's unusable in this way.
Hi! Have you achieved to manage the issue?
Hi,
Not with LMMS, I hope that this function will be implemented in the next version of LMMS.

Re: MIDI export

Posted: Tue May 14, 2019 2:29 pm
by musikbear
donaldspangler2019 wrote:
Mon May 13, 2019 1:56 pm
Hi! Have you achieved to manage the issue?
No, this feature is still bugged